Auriculotherapie

Wanneer we het over acupunctuur hebben, denken we meteen aan de millennia oude, Chinese geneeskunst met naalden. De ooracupunctuur is echter niet Chinees en nog maar rond 1950 ontdekt en ontwikkeld door dokter Paul Nogier, een huisarts in de omgeving van Lyon.

Op zijn spreekuur was het hem opgevallen dat sommige patiënten een litteken in het oor hadden. Bij navraag vertelde de patiënten hem dat iemand ze van hun ischias had genezen door met een gloeiende spijker op een pijnlijke plek op het oor te prikken, en de pijn verdween als sneeuw voor de zon. Paul Nogier ging wat experimenteren, het bleek dat verhitten niet nodig was en dat het prima ging met gewone naalden. En zo is hij gaan zoeken naar punten op het oor en begon die te documenteren. En zo ontstond de ooracupunctuur.

De behandeling

In de oorschelp bevinden zich talloze acupunctuurpunten. De therapeut plaatst, ter ondersteuning of als behandeling naalden in het oor natuurlijk afhankelijk van de klacht waarvoor u komt. Ook kan het voorkomen dat er een of meerdere zogenaamd verblijfsnaaldjes, of oorzaadjes geplaatst worden. Dit zijn kleine knopjes welke als het ware in uw oor gezet c.q. geplakt worden. Er komt een klein plakkertje overheen en vervolgens blijven de knopjes een aantal dagen zitten, zodat de punten een lange werking hebben. U kunt met de knopjes in uw oor gewoon douchen en zwemmen zonder dat de knopjes eruit gaan.

Mocht u last hebben van de verblijfsnaaldjes c.q. zaadjes dan kunt u deze zelf verwijderen, of laten verwijderen door iemand in u omgeving.

Een behandeling duurt ongeveer 30-45 minuten. Kan ook evt. in combinatie met VoetreflexPlus ™.

 

bnvghghfhgfj.jpg