top of page

Specialisaties 

 

 

Fertiliteit en zwangerschap 


Zwanger worden is niet voor iedereen vanzelf sprekend. We spreken van verminderde vruchtbaarheid wanneer een man en een vrouw één jaar of langer regelmatig geslachtsgemeenschap hebben gehad zonder voorbehoedmiddelen en er geen zwangerschap is ontstaan. Dit noemen we fertiliteit. De behandeling is bedoeld om de tijdsduur te verkorten die nodig is om zwanger te worden. 

 

Tijdens de zwangerschap moet je lichaam hard werken en vinden er vele veranderingen plaats. Zowel acupunctuur als reflexologie is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren en eventuele klachten te verlichten. Het is een goede voorbereiding op je bevalling. Na de bevalling helpt een behandeling je om weer op krachten te komen en sneller je balans terug te vinden. De Traditionele Chinese Geneeskunst gaat uit van de mens in zijn geheel, lichamelijk, emotioneel en geestelijk.

 

Babyreflexologie

Babyreflexologie is een zachte vorm van massage met vingertoppen en druk van de duim. Studies hebben aangetoond dat baby’s en jonge kinderen snel positief reageren op reflexologie.
Over de jaren heen bleek het te helpen om vele klachten en symptomen van de baby’s te verlichten, te vergemakkelijken en verwijderen. De gebruikte technieken hebben als doel het immuunsysteem te versterken, verlichting te brengen bij krampjes, lucht in de darmen, obstipatie, buikpijn, en kinderziektes zoals oorpijn en pijn bij het krijgen van tandjes, enz.

Babyreflexologie kan gebruikt worden vanaf 4 weken.  

 

bottom of page